TC Ten Boer doelgericht bezig met verduurzamen

Ten Boer – De accommodatie van tennisclub Ten Boer ligt prachtig verscholen en toch middenin het dorp. De club is doelgericht bezig met het trapsgewijs verduurzamen van de accommodatie. Pasgeleden nam de club 28 zonnepanelen in gebruik.

De tennisclub is met zo’n 230 leden, waarvan 60 jeugdleden, een van de grootste clubs uit de omgeving. “Een teken dat we iets goed doen”, aldus voorzitter Jan Borkent. Het bestuur is doelgericht bezig met verduurzaming. Zo worden kantine en kleedkamers verlicht met LED, en wordt de oude CV-ketel binnenkort vervangen door een energiezuiniger exemplaar.

Borkent: “Voor sportclubs is verduurzaming een goede methode om de energiekosten beheersbaar te houden. De mogelijkheid om daarvoor een bijdrage te krijgen van het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma zorgde voor des te meer reden om daarin te investeren. De zonnepanelen dekken nu twee derde van onze elektriciteitskosten.”

De club is in 2016 ook een samenwerking gestart met de basisscholen uit de omgeving. Zij krijgen nu standaard een aantal keren per jaar tennisles van trainers en leden van de club. Het gaat dan niet per se om het werven van nieuwe leden, maar wel om kinderen meer te laten bewegen en kennis te laten maken met andere sporten. “Als er dan één of twee leden bijkomen, dan is dat alleen maar meegenomen.”

In de toekomst hoopt de Ten Boerster tennisclub ook de buitenverlichting nog te vervangen door LED.

Het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma steunt initiatieven van Groningers die duurzaam bijdragen aan de leefbaarheid en waardering van de regio boven het Groningen-gasveld. U vindt alle programma-informatie op www.namplatform.nl/leefbaarheid

Back to top button