10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 11:25

Raadsleden ChristenUnie presenteren elkaars projecten

Delfzijl – Kandidaat raadsleden van ChristenUnie Eemsdelta uit nu nog Appingedam, Delfzijl en Loppersum, presenteren projecten uit de ‘oude’ gemeenten aan elkaar. Zo willen ze meer leren over wat er nu gebeurt, omdat de nieuwe raad van Eemsdelta vanaf 1 januari verantwoordelijk is voor het hele gebied. Door de beperkingen van corona ging de partij in groepen van drie en vier mensen op pad.

Afgelopen zaterdag was Delfzijl aan de beurt. Eén groep maakte nader kennis met de Voedselbank Eemsdelta. ‘Bestuurslid Bram van der Krieke vertelde waardoor mensen in problemen komen, waar het uit te geven voedsel vandaan komt, over de eisen voor opslag en hoe de uitgifte zelf verloopt. Het is hartverwarmend dat zeker 40 vrijwilligers de Voedselbank draaiende houden. Hiervoor een groot compliment van de ChristenUnie’, zo vatte Meindert Joostens het bezoek samen.

Een tweede groep bezocht de Algemene Voorziening De Kajuit. ‘Anka Hoven, van Stichting Welzijn en Dienstverlening (SWD), één van de partners van De Kajuit, legde uit dat het een laagdrempelig gelegenheid is voor ontmoeting, participatie, ontwikkeling en preventie voor mensen die extra steun nodig hebben. Ook is er opvang voor licht dementerenden en kunnen mensen er terecht met vragen op maatschappelijk gebied, zoals bij financiële problemen. Het is een heel belangrijke en nodige voorziening. In het bijzonder hebben wij veel waardering voor de vrijwilligers die daar actief zijn. Door Corona moeten de activiteiten nu op afspraak en met minder mensen, maar het gaat door en dat is voor veel mensen een grote opluchting’, aldus Ina Schenkel. De Kajuit werkt als een buurt- of dorpshuis en is een samenwerking van: gemeente Delfzijl, SWD, ASWA, Lentis, NOVO, Werkpro, Sport4Connect en wijkbewoners.

Ook was er een bezoek aan een kippenhouder in Holwierde. De ondernemer runt zijn bedrijf volgens het ‘Beter Leven’ principe. Daarbij is er veel meer aandacht voor dierenwelzijn. Hij wil ze meer scharrelruimte geven door het bijbouwen van een buitenverblijf. ‘De ChristenUnie vindt dierenwelzijn erg belangrijk en daarom is het fijn als ondernemers daarin willen investeren’, aldus Harold Kol.

Als slot namen de kandidaat raadsleden kennis van de centrum- en dijkontwikkelingen in Delfzijl. ‘Indrukwekkend om te zien wat er allemaal gebeurt en wat de plannen zijn. En belangrijk om alles een keer met eigen ogen te hebben gezien’, vertelde Gert Drenth. De komende weken hoopt de partij Appingedam en Loppersum nader te verkennen.  

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten