Provincie stimuleert samenwerking en professionalisering in museumsector

Appingedam – De provincie gaat de samenwerking en professionalisering in de museumsector stimuleren. Voor de komende drie jaar is samen met 19 Groninger musea een programma opgesteld. Voor de deelnemende musea is een voucher van € 5.000 beschikbaar om hulp van experts in te zetten op digitalisering of collectie.

19 Groninger musea hebben zich aangesloten bij het Meerjarenprogramma Innovatie Musea. Met het programma wil de provincie de samenwerking en professionalisering binnen de musea te stimuleren. Voor de komende drie jaar is € 750.000 beschikbaar. In het eerste jaar stelt de provincie vouchers beschikbaar om de meest prangende wensen of problemen op gebied van digitalisering of collectie op te lossen. De voucher voor digitalisering en collectiebeheer is de eerste actie uit het Meerjarenprogramma.

Deelnemende musea
Musea die deelnemen aan het programma zijn de musea die over een museumregistratie beschikken en/of door de provincie structureel gesubsidieerd worden. De deelnemende musea aan het Meerjarenprogramma zijn: Museum Stad Appingedam, Museum de Oude Wolden Bellingwolde, MuzeeAquarium Delfzijl, Museum Wierdenland Ezinge, GRID, Groninger Museum, Storyworld Forum Groningen, Universiteitsmuseum, Noordelijk Scheepvaartmuseum, Synagoge Folkingestraat Groningen, Nationaal Busmuseum Hoogezand, Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord, Verhildersum Leens, Fraeylemaborg Slochteren, Museum Klooster Ter Apel, Menkemaborg Uithuizen, Veenkoloniaal Museum Veendam, Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum en Visserijmuseum Zoutkamp.

Back to top button