Primeur voor Groningen; struikrovers aan de slag in Middelstum

Middelstum – Afgelopen zaterdag vond in Middelstum de eerste ‘struikroofactie’ van het noorden plaats vanuit Stichting Struikroven. Tijdens deze dag konden bewoners, onder leiding van lokale struikrovers van Stichting Struikroven, zoveel mogelijk planten en struiken redden van de sloop. Vanwege de versterkingsoperatie sloopt Woongroep Marenland aan de Vlaslaan 22 woningen om op diezelfde plek nieuwe woningen te bouwen.

Bij sloopwerkzaamheden gaat normaal gesproken het groen verloren. Stichting Struikroven zet zich landelijk in om zoveel mogelijk groen te redden van de sloop en een tweede leven te geven. Hierbij spelen bewoners en omwonenden een centrale rol. Tijdens de struikroofdag hadden bewoners de mogelijkheid om hun eigen planten en struiken te herplanten in de tijdelijke roverstuin bij basisschool Klim-op totdat deze weer in hun eigen tuin kunnen staan. Later op de dag kregen omwonenden de kans om uit het overgebleven groen mooie planten voor hun eigen tuin uit te zoeken.

Deze struikroofactie werd georganiseerd door Woongroep Marenland en Stichting Struikroven. Ook vrijwilligers van Middelsoam en van de GKv Middelstum hielpen mee.

Back to top button