Preventietruck “Stop Woninginbraken” op voorjaarsmarkt in Appingedam

Appingedam – Op de Damster voorjaarsmarkt van 20 april zal de politie aanwezig zijn met de Preventietruck. De truck staat in de Wijkstraat nabij de voormalige Rabobank.

Sinds december 2015 hebben de 59 noordelijke gemeenten en de politie de beschikking over de Preventietruck “Stop Woninginbraken”. De politie zet deze truck in om voorlichting te geven over preventie en mogelijkheden om een woninginbraak minder eenvoudig te maken voor inbrekers. Dit in het verlengde van de “Harm Alarm” campagne van het Ministerie van Veiligheid en Justitie: “Maak het ze niet te makkelijk”.

Op een groot scherm worden filmpjes vertoond over de wijze waarop inbrekers te werk gaan en wat bewoners zelf kunnen doen om inbraken te voorkomen of minder makkelijk te maken.

Bij de Preventietruck is ook een kozijn met meerdere sloten om te demonstreren hoe eenvoudig het is om bij iemand binnen te komen als het hang- en sluitwerk niet goed is. Ook zijn er demonstraties over flipperen, hengelen en cilindertrekken.

De politie geeft adviezen om de woning beter te beschermen tegen inbraken en er zijn in de truck diverse folders over dit onderwerp.

Verder is er informatie beschikbaar over Burgernet en het opzetten van een WhatsApp-groep als buurtpreventie.

Back to top button