Opleidingstraject industrieel reiniger levert 15 man direct een baan op

Delfzijl – Een groep van vijftien kandidaten ontving maandag het certificaat Industrieel reiniger en kan daarmee meteen aan de slag. Dit is het resultaat van een succesvol opleidingstraject en samenwerking van Werkplein Eemsdelta en detacheerder Detasafe uit Appingedam. Alle kandidaten gaan via Detasafe en industrieel dienstverlener Reym werken bij bedrijven in Nederland en Duitsland. De kandidaten komen uit de hele provincie Groningen en de kop van Drenthe.

Doel van de samenwerking is mensen met een uitkering of bij dreigend baanverlies te bemiddelen naar werk. De afgelopen vijf jaar zijn op deze wijze meer dan zestig mensen opgeleid en aan het werk gegaan. Een deel van hen heeft inmiddels een vaste baan bij Reym of bij andere werkgevers in de regio. Werkplein Eemsdelta en Detasafe willen dit succes uitbouwen en nog meer mensen een kansrijk arbeidsperspectief bieden.
Werkgevers in de industriƫle reiniging hebben de komende maanden nog meer flexibel inzetbare vakmensen nodig. De eerste stappen voor een volgend traject zijn inmiddels gezet. Werkzoekenden met en zonder een uitkering kunnen hun interesse nu al kenbaar maken via de website van Werkplein Eemsdelta of hun werkcoach. Als alles volgens plan verloopt, zal tegen de zomer een voorlichtingsbijeenkomst worden georganiseerd.

Het opleidingstraject vraagt een enorme inzet van de kandidaten, maar kost hen niets. Ze kunnen de opleiding volgen met behoud van uitkering, terwijl de opleidingskosten worden betaald door Detasafe. Werkplein Eemsdelta bereidt kandidaten voor en checkt hun motivatie. Detasafe onderzoekt of de kandidaten voldoende capaciteiten hebben om het certificaat te behalen. Dat betekent wel dat de selectie streng is en dat kandidaten ook diverse (medische) keuringen doorlopen. Detasafe zorgt voor de bemiddeling en plaatsing bij een opdrachtgever.Back to top button