Press-StartGames.com is verhuisd naar een groter pand aan de Dijkstraat in Appingedam

Appingedam – Press-StartGames.com verhuist na drie succesvolle jaren van de Dijkstraat 62 naar de Dijkstraat 52. In het nieuwe onderkomen verwacht de eigenzinnige zaak meer van het assortiment kwijt te kunnen.

“Als ik terug kijk naar de afgelopen drie jaren gaat het beter dan ik had durven verwachten,” vertelt eigenaar Jürgen Romeling. “De aanloop nam meteen een toevlucht, zelfs van buiten de regio komen mensen speciaal naar onze winkel toe. Kort na de opening vroegen mensen ‘heb je ook..’. Ik heb de regel dat als er één iemand naar vraagt, denken anderen het ook en dan bestel ik het. Zo is het assortiment gegroeid en vorm gegeven. De winkel is begonnen als bijzaak en de website als hoofdzaak. Zo langzamerhand is dat andersom. We zijn dan ook uit ons jasje gegroeid en ik kan nu niet alles meer in de winkel kwijt. Zelfs tijdens Corona zijn we gegroeid. Mensen zijn op zoek naar afleiding en vertier en dat kan de winkel ze bieden. Daarom zijn we twee deuren verder verhuisd naar een pand dat ongeveer vier keer zo groot is. Daar zullen we samen met de klant de ruimte ook zonder twijfel gevuld krijgen. ”

Een van de successen van de winkel is de belevening en het contact met de klanten. “Voor iedereen zijn we een verschillende winkel. De jeugd ziet ons als Pokemon- of gamewinkel. Voor de 30 of 40 plusser zijn we de winkel die artikelen uit hun jeugd verkoopt en zijn we een retro- of verzamelwinkel. Voor weer anderen zijn de Magic the Gathering winkel. Ik vind het allemaal goed. We springen in een niche die andere speelgoedwinkels niet hebben en zo zitten we ook niet in elkaars vaarwater. We zijn een beetje een cultwinkel. Het is leuk dat we voor iedereen weer iets anders betekenen en dat daarom de beleving anders is. Die beleving is waar we het voor doen. Ik vergeet nooit weer hoe ik zelf als kleine jongen in de lokale speelgoedwinkel kwam. Dat gevoel wil ik mijn klanten ook geven. De spullen die ik verkoop, vind ik zelf ook mooi. Ik zal zo mijn eigen klant kunnen zijn en aan de andere kant van de toonbank kunnen staan.“

“Er is ook een soort community ontstaan,” vult medewerker Ricardo Koning Romeling aan. “Om de week hebben we bijvoorbeeld een Magic the Gathering avond in de bibliotheek van Appingedam en ook is er regelmatig een spelbordenavond . Veel mensen hebben de spelen in huis, maar hadden geen contacten om samen mee te spelen. De ontstane contacten zijn inmiddels hechte vriendschapen geworden. Onze klanten hebben bij de verhuizing en het klussen hun hulp aangeboden. Samen met ons zijn ze blij met het succes.” “Zo is onze vriendschap ook ontstaan,” vertelt Romeling. “Toen ik de winkel opende heb ik tientallen sollicitaties ontvangen van mensen die graag bij mij in de winkel wilden werken. Ricardo heeft kennis van verschillende kaartgames in huis die ik weer niet heb en daarom vullen we elkaar goed aan. We kenden elkaar niet, maar de klik was er direct en inmiddels is er een echte vriendschap ontstaan.”

Back to top button