16.9 C
Delfzijl
22 juni 2021 18:38

Presentatie Groninger Scheurkalender in de gemeente Eemsdelta

spot_img

Eemsdelta – De Groninger Scheurkalender heeft voor de gemeente Eemsdelta gekozen als locatie om de kalender voor het jaar 2022 te lanceren. De Groninger Scheurkalender is voor Groningers en door Groningers. Inzenders wordt opgeroepen te laten zien wat hun beweegt. Daarom geen logischer locatie dit jaar dan de nieuwe gemeente Eemsdelta. Als het ergens in beweging is, is het wel in Eemsdelta. Van het nieuwe strand in Delfzijl tot aan de bouw van een nieuw theater en een samensmelting van de drie gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. 

Burgemeester Gerard Beukema geeft aan verheugd te zijn met het feit dat de Eemsdelta dit jaar gastgemeente is van zo’n mooi initiatief als de Groninger Scheurkalender. “Al jaren zenden veel van onze inwoners in en zien we hun bijdrage terug in edities van de scheurkalender. De beelden die ook in de uitgave van dit jaar in de kalender te zien zijn van onze gemeente laten de pracht en rijkdom zien. Enerzijds is dit het water en het historisch erfgoed, maar ook de rijkdom aan ruimte die onze nieuwe gemeente te bieden heeft zie je er in terug. Ik roep onze inwoners dan ook op om ook dit jaar weer volop in te zenden.”

Groninger Scheurkalender blij met locatie
Met het aanbod van de gemeente Eemsdelta wordt een grote wens van de kalenderorganisatie vervuld. De wens dat steeds meer mensen en organisaties de kracht van de scheurkalender inzien. Initiatiefnemer Hent Hamming: “De kalender laat een beeldverhaal zien die vaak iets heel anders is dan in de mainstream media de boventoon voert. Daarin komt vaak een bevroren karikatuur van een regio naar voren die geen recht doet aan de rijkdom en kwaliteit ervan. Met andere woorden: de bovenstroom is losgezongen van de onderstroom en loopt niet parallel aan en vaak achter bij de ontwikkelingen ter plaatse. Want er gebeurt heel veel dat zich onder de oppervlakte beweegt.” 

Locatie
Ieder jaar worden de inzenders op een bijzondere locatie uitgenodigd om samen de nieuwe scheurkalender te vieren. Dit jaar vindt dit feestje dus plaats in de gemeente Eemsdelta. Tijdens deze presentatie krijgen diverse partners van de scheurkalender de gelegenheid ook hun verbondenheid met Groningen te laten zien. Maar misschien wel belangrijker is het moment dat inzenders zelf op zoek gaan naar hun ingezonden foto. Want niemand weet of zijn/haar foto ook door de jury geselecteerd is. Als definitieve locatie voor de kalenderpresentatie worden nog een aantal verschillende locaties overwogen. Lastig kiezen omdat ze stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn.

Zend jouw foto in
Iedereen die dat leuk vindt kan een foto voor de kalender inzenden. De foto dient het antwoord te zijn op de vraag ‘wat beweegt jou in Groningen?’ Foto’s waar een verhaal inzit maken de meeste kans door de jury geselecteerd te worden. Het streven is dat iedere inzender met maximaal 1 foto in de kalender staat. Maar het is toegestaan meerdere foto’s in te sturen. Er kan tot half augustus 2021 ingezonden worden. Daarna maakt de jury een selectie. Het inzenden van foto’s kan via www.groningerscheurkalender.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten