Premier Mark Rutte in Loppersum door gedupeerden aangesproken over ellende rondom de versterkingsopgave

Loppersum – Demissionair premier Mark Rutte heeft zich vandaag in Loppersum laten bijpraten over de problemen rondom de versterking van de bevingsschade. In het voormalige gemeentehuis ging Rutte in gesprek met de Commissie Bijzondere Situaties. Deze club helpt gedupeerden met urgente bijzondere situaties. Daarna ging hij langs bij Stut-en-Steun. Deze organisatie helpt mensen die zijn vastgelopen in de versterkingsmolen.

Nog voor dat de premier bij beide organisaties kon binnen stappen werd hij aangesproken door enkele gedupeerden. Mevrouw Henny Klooster, vriendin van boer Bijmolt uit Appingedam sprak met Mark Rutte over de problemen die zij ondervinden als ze als boer hun boerderij laten versterken. Als ze het versterkingstraject in gaat dan vervalt de milieuvergunning. Ze proberen al een hele tijd hierover contact te krijgen met de gemeente Eemsdelta maar dit was nog niet gelukt. Burgemeester Gerard Beukema ook bij het gesprek aanwezig deed een toezegging dat hij volgende week met boer Bijmolt en Henny contact zal opnemen.

Ook bij Stut-en-Steun werden Rutte en de burgemeester opgewacht door meneer Pruim, ook hij ondervind problemen rondom het de versterking. Geëmotioneerd doet meneer Pruim hij zijn verhaal, ook hier maakt de burgemeester een afspraak om zelf met deze mensen in gesprek te gaan.

Na het bezoek aan Loppersum ging de premier nog langs bij projectgroep ‘Dorp in eigen hand’ in Steendam. Dit initiatief geeft inwoners invloed op de versterkingsoperatie in hun eigen gemeente.

Back to top button