Feestelijke afsluiting jubileumjaar 100 jaar voetbal Delfzijl

Delfzijl – Op Sportpark Centrum werd zaterdag het jubileumjaar 100 jaar voetbal feestelijk afgesloten. Er werden verschillende 7×7 wedstrijden gespeeld door oud spelers van Oosterhoek, Farmsum, Eemsboys en Neptunia. Voor de jeugd was er een spellencircuit. Het slot heeft had een hoog reünie gehalte, spelers doe elkaar in jaren niet meer hadden gezien kwamen elkaar weer tegen.

Na de sportieve activiteiten werd uit bij de hoofdtribune nog een plaquette onthult met een van de hoogte punten de 100-jarige geschiedenis van het voetbal in Delfzijl. Het is een eerbetoon aan het eerste elftal van Neptunia dat onder leiding van Johnny de Grooth, oud-speler van GVAV. In het seizoen 1962/1963 Delfzijl en omgeving in vervoering bracht en bijna het landskampioenschap in de wacht sleepte.

De onthulling vond plaats in het bijzijn van aan aantal oud spelers uit die tijd.

Aansluitend was er nog een feestavond met een optreden van de band Van Geeft ‘M.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2075″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button