fbpx
12.7 C
Delfzijl
21 oktober 2020 12:07

Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van oplichting door criminelen

Nederland – Criminelen hebben een nieuwe vorm van oplichting bedacht om mensen veel geld afhandig te maken. Het winnen van vertrouwen staat daarbij centraal.

Mensen worden gebeld door zogenaamd een medewerker van de fraude-afdeling van een bank. De klant krijgt te horen dat de bank een dubieuze transactie vanaf de rekening van de klant heeft weten te blokkeren. Om erger te voorkomen wordt geadviseerd de tegoeden op een zogenaamde kluisrekening over te boeken. Als het geld inderdaad op die zogenaamde kluisrekening is gestort wordt het weggesluisd. Een inwoner van Tynaarlo is op die manier enkele tienduizenden euro’s kwijt geraakt.

Het is opvallend dat de zogenaamde medewerker van de fraudeafdeling van de bank op de hoogte is van persoonsgegevens van de beoogde gedupeerde. De oplichter weet onder meer ook het vertrouwen te wekken door te schermen met informatie over de bankorganisatie.

Advies
Uw bank zal u nooit op dergelijke wijze benaderen. Maak dus nooit op basis van een telefonisch bericht geld over maar neem contact op met uw bank via het u bekende telefoonnummer of dat van de website van de bank.

Heeft u onverhoopt toch geld overgemaakt, neem dan direct contact op met uw bank, doe aangifte bij de politie en meld het bij de Fraudehelpdesk.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten