Politie rolt hennepkwekerij op in Appingedam bij groot onderzoek

Appingedam – Bij een groot onderzoek naar georganiseerde criminaliteit in de provincie Groningen heeft de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij in Appingedam ontdekt. De politie deed op 19 verschillende locaties zoekingen, waaronder in Appingedam en Uithuizen.

De politie hield in totaal dertien verdachten (elf mannen en twee vrouwen) aan in de leeftijd van 26 tot 61 jaar uit Groningen, Hoogezand, Appingedam en Uithuizen voor deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennephandel, -teelt en -export of het faciliteren daarvan. Tevens zijn er tot nu toe zeven hennepkwekerijen en één drogerij aangetroffen.

Aan de Stationsstraat in Appingedam stuitte de politie bij de inval op een kwekerij in een woning. In twee kamers op de bovenverdieping trof men tussen de 250 en 300 planten aan. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kweekapparatuur ontmanteld en de aanwezige planten vernietigd.

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”true” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”692″]

Back to top button