3.2 C
Delfzijl
9 maart 2021 03:30

Centrum Delfzijl blijft rustig na dreiging van rellen op sociale media

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Delfzijl – De politie is dinsdagavond met veel eenheden aanwezig geweest in het centrum van Delfzijl. Er gingen berichten rond op sociale media over mogelijke rellen in het centrum. De straten naar het Molenbergplein werd door agenten in de gaten gehouden en mensen die erlangs wilden werden gecontroleerd. Op wat luide knallen van vuurwerk na elders in Delfzijl bleef het rustig.

Winkeliers sluiten deuren eerder
Een aantal winkeliers nam aan het eind van de middag al het besluit om de deuren dicht te doen. “In verband met de aangekondigde demonstratie hebben wij zojuist besloten om eerder naar huis te gaan. Ook hebben we de winkel leeggehaald met betrekking tot de voorraad. Er valt dus niks te halen!”, schrijft een winkel in de Landstraat op haar Facebook-pagina. Handhavers van de gemeente hadden winkeliers al geadviseerd om alles wat los buiten staat naar binnen te halen. De gemeente Eemsdelta laat weten op de hoogte te zijn van de berichten en maatregelen te hebben genomen. Welke dat zijn, wilde de woordvoerder niet vertellen.

Oproep aan ouders om kinderen binnen te houden
Ook werd er een beroep gedaan op ouders om hun kinderen binnen te houden. Onder andere de Stichting voortgezet onderwijs Eemsdelta, met meerdere scholen in de regio, stuurde een brief naar ouders: “Via diverse netwerkpartners is het bericht binnen gekomen dat op diverse sociale media kanalen wordt opgeroepen om mee te doen met geplande rellen. Zo is onder andere bekend dat vandaag een oproep in Delfzijl is gedaan voor een bijeenkomst vanavond. Wij hebben hierover contact gehad met de gemeente en de politie. Wij weten dat er ook streng wordt opgetreden tegen dit soort oproepen en deelname hieraan.”

De school doet daarom het dringende verzoek om met kinderen in gesprek te gaan hierover en deze thuis te houden. “Onze leerlingen, uw kinderen kunnen namelijk in onveilige situaties terechtkomen en dit willen we natuurlijk ten aller tijde voorkomen.”

Ook de wijkagenten zijn vandaag in gesprek gegaan met ouders en hun kinderen. “Wij hebben ouders en jongeren gesproken hier niet aan mee te doen. Gelukkig keurt de meerderheid dit geweld af. Men was blij dat de politie met jongerenwerk aandacht heeft voor hun kinderen. We beseffen goed dat de genomen maatregelen voor iedereen maar in het bijzonder voor de jeugd heel vervelend is en te lang duurt. Laten we het nog even volhouden en er samen voor zorgen dat we een rustige en veilige periode tegemoet gaan”, laat de politie weten.

Volg ons op

10,967FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten