fbpx
zondag 05 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Midden- en kleinbedrijf (MKB) uit de gemeente Eemsdelta luidt de noodklok

Appingedam – Namens meer dan zestig ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) in de gemeente Eemsdelta is dinsdagmiddag een brandbrief aan burgemeester Gerard Beukema aangeboden. De ondernemers zijn bang dat Het MKB, de economische motor van Nederland, dreigt te verdwijnen.

“Het water staat bij veel bedrijven aan de lippen”, zeggen de ondernemers. “De kosten gaan door zonder dat er (voldoende) inkomsten binnenkomen, de vergoedingen waar het kabinet over spreekt zijn marginaal en ontoereikend. Zonder perspectief kun je geen plannen maken als ondernemer, als er niks gaat gebeuren zullen velen de deuren moeten sluiten. Het gevolg is een stad zonder ziel, zonder reuring, lege straten en verlaten panden. Dat moeten we toch niet willen?”

Tevens zijn ze van mening dat de gemeente en de politiek weinig empathie zouden tonen. “Niet even een telefoontje, brief of e-mail om te vragen hoe het met ons gaat of hoe jullie met ons mee kunnen denken. Wij vragen jullie om ons te zien en samen vooruit te kijken.”

De ondernemers laten het niet bij de brandbrief zitten en zullen 30 januari op het Kerkplein in Appingedam de noodklok daadwerkelijk luiden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer