Update: Plotselinge hoosbui zet delen van Loppersum en omgeving onder water

Loppersum – In en de omgeving van Loppersum zijn door een plotselinge hoosbui maandagmiddag diverse straten onder gelopen. Op sommige plekken stond het water hoger dan 10 centimeter. Diverse auto’s hebben waterschade opgelopen.

Diverse straten werden door de politie afgesloten voor het verkeer. De brandweer heeft samen met de gemeente er voor gezorgd dat weggespoelde putdeksels weer op hun plek kwamen. En daar waar nodig werden putten geopend om het water sneller af te voeren.

Tien bewoners Wiemersheerd in Loppersum brengen de nacht elders door. Na de hoosbui is er een laag water in hun woning gestroomd. De bejaarde bewoners zijn opgevangen in de recreatiezaal van de Wiemersheerd en worden maandagnacht ergens anders ondergebracht.

Ook bij het gemeentehuis, hotel Spoorzicht en het dorpshuis in Loppersum liep er water naar binnen. Dat geldt ook voor diverse kelders in het dorp.

Het is nog niet duidelijk hoeveel schade de hoosbui in Loppersum heeft aangericht.

Sommige mensen maken van de nood een deugd, een enkeling is met een surfplank de straat op gegaan om zich ondanks de ellende toch te vermaken.

Foto’s uit Loppersum, Zeerijp & Ten Post

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”true” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”711″]

Back to top button