9 C
Delfzijl
13 mei 2021 22:58

Groninger winnaars tijdens de ESSO Semifinale EK Zijspannen Loppersum

Loppersum – Er werd gestreden op het scherpst van de snede tijdens de EK Semifinale voor grasbaanzijspannen in Loppersum afgelopen zaterdag. De dag begon helaas wat minder goed voor de winnaar van afgelopen jaar, en één van de gedoodverfde favorieten voor de eindoverwinning, het duo Dennis Noordman/Patrick Kremer.

Tijdens de training kwam het duo in aanraking met een Franse combinatie waarbij Noordman werd geraakt aan z’n voet en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar later bleek dat z’n voet op 3 plaatsen was gebroken.

Een andere Groninger combinatie, welke er de gehele dag al goed opzat, was de combinatie van Wilfred Detz met bakkenist Henk Auwema, zij plaatsten zich rechtstreeks voor de A-finale waar zij de strijd moesten aangaan met de zeer sterk rijdende Franse combinatie’s van Comblon/Agez en Grenier/Pellizotti. De 4e finalist was het Engelse duo Harvey/Hogg.

Wifred Detz had een superstart en schoot als 1e de bocht in en hield z’n leidende positie vast. Helaas werd de races afgevlagd doordat de Fransen Grenier/Pellezotti over de kop sloegen en werden gediskwalificeerd.

Tijdens de herstart, waarbij er nog 3 combinaties over waren, was het weer Wilfred Detz die zijn span als 1e de bocht in stuurde en zijn leidende positie, ondanks het felle aandringen van Comblon/Agez, niet meer uit handen gaf en hiermee de ESSO Semifinale EK Zijspannen op zijn naam schreef en een ticket bemachtigde voor de EK finale op 24 juli in het Drentse Vries. Ook bij de specials senioren werden er “oogstrelende” wedstrijden aan de ruim 2000 toeschouwers voorgeschoteld.

Ondanks het zeer goede rijden van Romano Hummel uit Groningen, liet Jannick de Jong ééns te meer zien waarom hij de huidige Europees en wereldkampioen is. Hij mocht zich dan ook de terechte winnaar noemen, en werd als eerste afgevlagd voor Romano Hummel en Henry van der Steen. Bij de shorttrackklasse ST1 ging de dagoverwinning naar Frank Hamming uit de Groeve, en bij de shorttrackklasse ST2 naar Gert Jan Valk uit Daarle.

De organiserende club MFAC Loppersum kan terugkijken op een zeer geslaagde baansportdag met spectaculaire heats en continue felle strijd op de perfect geprepareerde baan. MFAC Loppersum ontving dan ook veel complimenten van rijders, fans en de KNMV en FIM Europe voor de organisatie en de goede conditie van de baan.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten