Plezier naar School: 2-daagse zomercursus voor aanstaande brugklassers

Delfzijl – Het Centrum voor Jeugd en Gezin DAL organiseert samen met het Consultatieteam Pesten de tweedaagse zomercursus ‘Plezier naar School’ voor kinderen uit groep 8. De cursus is bedoeld voor kinderen die zich op de basisschool niet op hun gemak voelen bij leeftijdgenoten. Zij worden bijvoorbeeld gepest, maken minder makkelijk vrienden of hebben vaak ruzie. Kortom, ze staan vaak alleen.

Zelfvertrouwen
Kinderen leren in deze cursus hoe ze contact kunnen leggen met anderen, hoe ze voor zichzelf op kunnen komen en hoe ze om kunnen gaan met pesten. De onderwerpen worden op een speelse manier gebracht. CJG-DAL en het Consultatieteam Pesten geven de cursus met het doel de kinderen meer zelfvertrouwen te geven en ze net dat duwtje in de rug te geven om makkelijker vrienden te maken. De trainers zijn medewerkers van Lentis, MEE en van het Consultatieteam Pesten.

Juiste moment
Juist de overgang naar het voortgezet onderwijs blijkt een geschikt moment om de kinderen te coachen in de omgang met anderen. De basisschoolperiode is afgesloten en de leerlingen
gaan niet meer terug naar deze situatie. Ze gaan naar een nieuwe omgeving en worden niet gehinderd door de oude groep. Juist in het begin van een nieuwe klas kunnen leerlingen een betere start maken.

Praktische informatie
Voor wie:        Kinderen uit groep 8 uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum
Kosten:           Er zijn geen kosten. De cursus wordt gefinancierd door CJG DAL.
Data:              24 en 25 augustus, op 22 augustus vindt een ouderbijeenkomst plaats
Locatie:          Eemsdeltacollege, Sikkel 3, 9932 BD Delfzijl
Aanmelden:    bij Irma Janssens, via irma.janssens@ggd.groningen.nl.

Meer informatie is te vinden op de website van het CJG, www.cjgdal.nlBack to top button