Gezamenlijke Veteranendag gemeenten Appingedam en Delfzijl

Appingedam / Delfzijl – De gemeenten Appingedam en Delfzijl organiseren op zaterdag 18 juni 2016 voor de vijfde keer een gezamenlijk Veteranendag voor alle veteranen uit de beide gemeenten. Met deze dag erkennen en waarderen beide gemeenten de prestaties van Nederlandse veteranen. Het gaat dan niet alleen om veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook om de groeiende groep ‘jonge’ veteranen die in recente vredesmissies actief waren of nog zijn. Ook willen de gemeenten ‘hun’ veteranen deze dag in de gelegenheid stellen collega-veteranen te ontmoeten.

De veteranen uit beide gemeenten zijn van harte welkom vanaf 10.00 uur in Schathoes Landgoed Ekenstein aan de Alberdaweg 70, 9901 TA Appingedam. Na het welkomstwoord van burgemeester Rika Pot volgt om 11.00 uur de presentatie van Michel Penninga, regio coördinator voor het verhaal van de veteraan over ‘Veteraan voor de klas: een ontmoeting en inspirerende vorm van ‘levende geschiedenis’. Om 11.30 uur wordt afgesloten met de bekende ‘Blauwe hap’. De burgemeester van Delfzijl, de heer Gerard Beukema, zal een dankwoord spreken. Via het Veteraneninstituut in Doorn hebben de gemeenten Delfzijl en Appingedam adresgegevens ontvangen van de daar geregistreerde veteranen. Deze veteranen hebben inmiddels namens het college een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen.

Veteranen die daar niet geregistreerd staan zijn natuurlijk ook van harte welkom. Zij kunnen zich, eventueel met partner, vóór 13 juni aanmelden bij het bestuurssecretariaat van de gemeente Delfzijl, telefoonnummer (0596) 63 9307/349, bestuurssecretariaat@delfzijl.nl of via Margreet van Cleef, gemeente Appingedam, telefoonnummer (0596) 69 12 02, Bestuurssecretariaat@appingedam.nl.Back to top button