Pinfeather in Andledon

Den Andel – Zaterdagavond 20 april vindt het optreden plaats van de Britse singer songwriter Jeremey Johnson en de in Friesland woonachtige zanger en gitarist Marije de Vries. Onder de naam Pinfeather brengen zij dromerige authentieke songs met nu en dan een stevig randje.

Sinds Johnson in 2016 in de stad Groningen deelnam aan akoestische sessies, kreeg hij de smaak te pakken en reist hij met zijn gitaar en surfboard de hele wereld over om zijn avonturen om te zetten in muziek. In 2018 heeft hij de stap naar beroepsmuzikant gemaakt, en is in het Verenigd Koninkrijk, naast de regulier optredens, te horen op de BBC en tijdens vele festivals. Americana UK, promotor van Americana muziek in het Verenigd Koninkrijk, omschrijft de muziek van Jeremy Johnson als volgt: “Johnson has a superb voice which really shines through following in the storytelling footsteps of the likes of Nick Drake, Richard Thompson, Ralph McTell and Clifford T Ward”

Marije de Vries is een zeer verdienstige singer songwriter uit Friesland. Ze was deelnemer van het `Fryskjong festivalliet` en organisator van ondermeer Vertellis. Samen met Jeremy Johnson vormt zij Pinfeather.

Fresh on the Net omschrijft de muziek van het duo als ‘ een stukje hemel op aarde’. In de lockdownperiode werd samen, vanuit meerdere landen, aan songs geschreven en opgenomen. Er is nog niet veel materiaal van het duo online. Om toch een indruk te geven kan men denken aan de bands ‘Iron and Wine’, ‘The Staves’ en ‘Bon Iver’. Met hun eigen dromerige geluid, wordt Pinfeather een rustgevende en welkome toevoeging aan de Europese alt- en hedendaagse folkscene.

Het optreden van Pinfeather start zaterdagavond 20 april om 20.30 uur (20.00 uur deur open) op het cultuurerf Andledon. De entree voor het optreden is 12,50 euro, reserveren is niet nodig.

Back to top button