Pianojazz met Meiborg en Degenaar op Andledon

Den Andel – Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel biedt komende zondag een podium aan Bé Meiborg en Felix Degenaar, twee gerenommeerde jazzpianisten die zowel elkaars tegenpolen zijn, als elkaar artistiek aanvullen. Het publiek kan genieten van ‘vrijzinnige jazz’, bestaande uit eigen werk en jazzstandards met de nodige eigen inbreng.

Berend (Bé) Meiborg draait al heel wat jaren mee in de wereld van de jazz. In de jaren zestig trok hij reeds met diverse formaties door het land. Hij groeide muzikaal op in de woelige, vrije jaren zeventig en hij heeft in de loop der jaren met menig bekende nationale en internationale jazzmuzikant op het podium gestaan. Naast uitvoerend musicus is Meiborg pianodocent, arrangeur en begeleider van jong talent.

Felix Degenaar vertegenwoordigt de ‘jongere generatie’. Hij studeerde in 1998 af aan het Groningse Conservatorium als musicus Piano Lichte Muziek. Tegenwoordig geeft hij les in een eigen praktijk in de stad Groningen. Ook geeft hij regelmatig cursussen en workshops. Sinds 1989 maakt Degenaar als pianist, arrangeur, bandleider en/of toetsenist deel uit van een keur aan bands als Eminent Hipsters (Steely Dan tribute), Shjazz en Zawinul Ziggurath. Daarnaast is Degenaar een zeer veelzijdige componist, in diverse stijlen van jazz tot techno.

Een paar jaar geleden besloten Meiborg en Degenaar samen te gaan werken in een pianoduo. De diversiteit in achtergrond en ontwikkeling, elk een kind van zijn eigen generatie, leidde tot een spannende, creatieve samensmelting van het beste uit de jazztraditie. Het duo speelt veel eigen werk, maar brengt ook eigengereide versies van jazzstandards. Het belooft een boeiend concert te worden waarin de pianisten ruimte creëren om nieuwe wegen in de wereld van de jazz te verkennen.

Het optreden van Bé Meiborg en Felix Degenaar start zondag om 15:30. De toegang is niet gratis.Back to top button