5.4 C
Delfzijl
6 mei 2021 23:30

Helikopter vliegt laag boven de regio: waarvoor is dat?

Regio – Vele mensen vroegen zich vanmiddag af waarom er een helikopter laag boven de regio vliegt. Dit was onder andere in Farmsum, Delfzijl, Appingedam en Loppersum het geval. Het betreft een helikopter van spoorbeheerder ProRail.

Het bedrijf vliegt de komende dagen regelmatig met een helikopter om luchtfoto’s en laserscans te maken van het spoor. De opnamen worden gemaakt om een eigen topografische kaart, de basisbeheerkaart up te daten.

Diverse spoortracés
Deze periode vliegt ProRail boven diverse spoortracés. Dit zijn onder andere omgeving Groningen, Twente en Limburg. Om goed in kaart te kunnen brengen hoe de spoorlijnen liggen vliegt de helikopter op een hoogte van gemiddeld 190 meter. Omdat de helikopter iets lager dan normaal vliegt valt dat op.

Kaart
De basisbeheerkaart (BBK) wordt voor veel doeleinden gebruikt, onder meer voor informatievoorziening en voor beheer- en ontwerpactiviteiten. De data kan ook gebruikt worden voor 3D weergave van bijvoorbeeld stations. Tot nu toe werd de BBK vooral bijgewerkt aan de hand van de luchtfotografie die elk voorjaar werd gemaakt. Dat is een behoorlijke uitdaging, omdat traditionele luchtfoto’s niet altijd alles goed weergeven. De oplossing is nu gevonden in het maken van loodrechtfoto’s uit een helikopter.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten