Personeel aluminiumsmelterij Damco Aldel wil zekerheid over sociaal plan en legt werk neer

Delfzijl – Vakbond FNV wil vanmiddag zekerheid krijgen van de directie van de noodlijdende aluminiumsmelterij Damco Aldel dat er een sociaal plan ligt voor de circa tweehonderd medewerkers van het bedrijf. Het personeel legt vanaf donderdagmiddag twee dagen lang het werk neer. Het personeel wil dat eigenaar Glencore en de directie van Damco Aluminum Delfzijl tegemoetkomen aan hun eis dat het sociaal plan overeind blijft.

Personeel vreest faillissement
Afgelopen dagen werden vrachtwagens vol aluminium van het terrein afgereden, het personeel vreest dat dit het voorteken van een faillissement is. Ze willen daarom niet meer meewerken aan het vervoer van goederen vanaf het terrein. Vakbond FNV had de directie een ultimatum gesteld om voor donderdagmiddag 14:00 uur duidelijkheid te verschaffen. Het bedrijf heeft nog geen gehoor willen geven aan het ultimatum dat FNV en medewerkers stelden, daarom zijn ze de komende twee dagen in staking gegaan.

Vorige week werd bekend dat Aldel de productie van de fabriek bij Delfzijl stillegt. De aluminiumsmelter sprak van een “noodzakelijk” besluit vanwege de torenhoge energieprijzen en een gebrek aan overheidssteun.

Back to top button