Nieuwe ondernemers in het oude stadscentrum van Appingedam ruimen Damsterdiep op

Appingedam – Een groepje nieuwe horecaondernemers uit het oude stadscentrum van Appingedam heeft de handen ineengeslagen voor een opruimactie.

Initiatiefnemer Rients van ‘t Gouden Appeltje sprak met Tjarie van ‘de Daame’. Beiden hebben, met hun horecagelegenheid, een terras aan het Damsterdiep. ‘Er staan hier dagelijks tientallen toeristen foto’s te maken van de hangende keukens’, verteld Rients. ‘Vanaf de Vlintbrug kun je de keukens goed zien. Het is zonde als zo’n foto verpest wordt door drijvende afval’.

‘Ons terras wordt door veel toeristen bezocht’, vult Tjarie aan. ‘Het terras van de Daame grenst aan het Damsterdiep en is, samen met de vrouwenbrug, een hotspot voor toeristen. Het biedt uitzicht op de hangende keukens. Ik verbaas me vaak over de hoeveelheid afval wat hier voorbij drijft’.

De Vegan Keuken Deli Shop heeft ook een terras aan het water, waar bezoekers graag mogen zitten en genieten van de rust terwijl ze uitkijken over het water. ‘Het Damsterdiep is een belangrijk visueel onderdeel van onze Historische stad. Net als de straten en de historische panden moet het Dampsterdiep gewoon netjes en opgeruimd zijn. Het is ons visitekaartje’, vertelt Patrick.

Tessel van in de zevende hemel heeft speciaal voor deze actie haar sups beschikbaar gesteld. Deze verhuurt ze, naast de verkoop van haar zeven keer zeven lekkernijen, vanuit ‘De zevende hemel’. ‘Ik wil mensen niet met een sub door het drijvende afval heen laten varen. Ze moeten vanuit het water kunnen genieten van ons mooie stadscentrum’.

Het gezamenlijke initiatief werd enorm gewaardeerd door mensen uit Appingedam. Er werd zelfs vanaf de kant geapplaudisseerd.

Het centrum van Appingedam zit alweer een tijdje in een opwaartse spiraal. Zo zijn er in de Dijkstraat al een behoorlijk aantal panden verstevigd, waardoor steigers zijn verdwenen uit het straatbeeld. Naast deze nieuwe horecaondernemers zijn er verrassende winkeltjes bijgekomen in het centrum. Hiermee is het weer aantrekkelijk geworden, waardoor het gezellig winkelen en genieten is in Appingedam.

De opruimactie van het rondje suppen door het centrum heeft zes volle vuilniszakken opgeleverd.

Nu hopen dat het voorlopig netjes blijft!

Back to top button