Penning van Verdienste uitgereikt aan burgemeester Beukema

Delfzijl – Loco burgemeester Jan Menninga en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Arie Heuvelman hebben woensdagavond tijdens de laatste raadsvergadering van gemeente Delfzijl aan burgemeester Gerard Beukema de Penning van Verdienste uitgereikt.

Hart voor de samenleving
Als blijk van waardering voor zijn inzet heeft het college besloten om de Penning van Verdienste toe te kennen aan Gerard Beukema.

De heer Beukema is in de afgelopen tijd geen burgemeester geweest die ‘alleen op de winkel paste’ in de aanloop naar de herindeling. In zijn ambtsperiode heeft hij zich op een zeer bijzondere wijze ingezet voor de belangen van de gemeente Delfzijl en haar inwoners.

Penning van Verdienste
De Penning van Verdienste is op 15 augustus 1977 door de gemeenteraad ingevoerd en is tot nu toe vierentwintig keer uitgereikt, voor het laatst in 2019. De penning wordt uitgereikt aan diegenen, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Delfzijlster gemeenschap op maatschappelijk, sociaal of cultureel gebied. De onderscheiding bestaat uit een aan weerszijden bewerkte zilveren penning met een daarbij behorende oorkonde.

Back to top button