2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 07:18

Pelgrimswandeling Wirdum op zondagmiddag 12 november

Wirdum – Op zondagmiddag 12 november om 14.00 uur wordt er een pelgrimswandeling georganiseerd waarbij het bezoek aan de kerk van Wirdum centraal zal staan. De start- en finishlocatie is de parkeerplaats Ekenstein.  De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG), duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 8 km.. De kosten bedragen € 3,- p.p. waarvan € 1,- euro wordt gedoneerd aan de kerk.

Pelgrimage is een eeuwenoud verschijnsel en is vandaag de dag ook weer populair. Al in de 3e eeuw na Chr. gingen er mensen op pelgrimstocht naar heilige plaatsen. De SPiG heeft een eigentijdse vorm van pelgrimage ontwikkeld waarbij er 7 tot 8 km wordt gewandeld, er een middeleeuwse kerk wordt bezocht en men vrijblijvend kennis kan maken met de christelijke spiritualiteit van 20 eeuwen door middel van allerlei werkvormen. De architectuur en de kunstvormen in de kerk vertellen elk hun eigen verhaal en we proberen te achterhalen wat de inspiratie was van bouwlieden en kunstenaars. Voorts zullen we tijdens de wandeling stilstaan bij de natuur en het 2500 jaar oude cultuurlandschap ontdekken waarin kerken en kloosters ook een belangrijke rol hebben vervuld.

De SPiG heeft de afgelopen jaren al meer dan 25 verschillende pelgrimstochten georganiseerd en wil de komende jaren alle circa 100 middeleeuwse kerken in Noord Groningen bezoeken met maandelijkse wandelingen op de zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.  Online aanmelding is noodzakelijk. Voor meer informatie ga naar:  www.groningsepelgrimage.nl of ga naar de Facebookpagina Pelgrimeren in Noord Groningen. Alle wandelingen staan ook online en kunnen worden gedownload via www.spig.nl.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten