11.9 C
Delfzijl
16 mei 2021 12:06

Patiënten Ommelander Ziekenhuis verhuisd naar splinternieuwe locatie in Scheemda

Winschoten / Scheemda – Voor 52 patiënten en het personeel van het Ommelander Ziekenhuis in Winschoten is het vandaag een bijzondere dag, ze verhuizen naar het splinternieuwe ziekenhuis in Scheemda. In het nieuwe ziekenhuis was vanaf vanmorgen 08:00 uur al volop activiteit, de spoedafdeling, intensive care, verloskunde en operatiekamers werden vanaf dat moment in gebruik genomen.

Grote verhuisoperatie
Ondertussen werd in het oude ziekenhuis in Winschoten de verhuisoperatie in gang gezet. 52 patiënten werden per vrachtwagen, of indien nodig per ambulance, overgebracht naar de nieuwe locatie in Scheemda. Vier vrachtwagens vertrokken elke twintig minuten met maximaal vier patiënten. Elke patiënt werd met een warm applaus verwelkomd door het personeel.

Rogier Brink van het Ommelander Ziekenhuis: “Rond elf uur vanmorgen lag de verhuisoperatie voor op schema, alle patiënten zijn voor het eind van de middag verhuisd. Het ziekenhuis is vanaf dat moment gesloten.”

Mevrouw Drok, een van de patiënten die vandaag verhuisd wordt vond het een mooie reis. “Het was een hele ervaring. Tijdens de reis konden we via een camera naar buiten kijken, en toen de aankomst met applaus waar ik niet op gerekend had. Het is een mooi ziekenhuis, en groot!”

Locatie Delfzicht
Het Ommelander Ziekenhuis locatie Delfzicht, in Delfzijl, werd vrijdagmiddag al gesloten. Het kantoorinventaris werd al eerder overgebracht naar het nieuwe ziekenhuis. Patiënten waren er al niet meer omdat het ziekenhuis in Delfzijl alleen nog maar dagverpleging had.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten