Organisatie wielerronde Rondje Ziel is er klaar voor

Delfzijl – Met nog minder dan een maand te gaan is Rondje Ziel klaar voor de allereerste editie. Door de goede voorbereiding belooft zondag 21 augustus een succesvolle dag voor de wielersport in Delfzijl te worden.

Volgens Wildrik Bulthuis van Rondje Ziel ligt alles op schema. “De afgelopen maanden hebben zich 55 amateurwielrenners aangemeld. Het gaat daarbij om de top van de amateurwielersport en we verwachten nog meer aanmeldingen van renners uit de eliteklasse. Er hebben diverse eliteteams van grote verenigingen uit de regio al toegezegd dat ze komen. Dat er nu al zoveel deelnemers zich hebben aangemeld zegt veel over het evenement. Het leeft onder de wielrenners. Er is een nieuw circuit en dat wil iedereen mee maken.” Dat Rondje Ziel populair is onder de wielrenners zal ook te maken hebben met het feit dat de prijzenpot goed gevuld is. “Bij het wielrennen is het niet zo dat er één winnaar is. De prijzen zijn verdeeld in premies,” legt Bulthuis uit. “Er is een premie voor een tussensprint en voor de klasse. Uniek is dat elke even ronde een premie waard is. Degene die in de even rondes als eerste over de streep komt, gaat naar huis met een leuk geld bedrag. De prijzenpot is meer dan bovengemiddeld.  Dat is voor de wielrenners een mooi extraatje en je krijgt wielrenners aan de start die je anders niet zal hebben. Het wordt dus een echte wedstrijd dat geen moment saai is. Iedereen wil een premie verdienen. Geloof mij, er zal hard worden gestreden. Dat is voor het publiek  mooi om te zien.”

Het parcours is dusdanig samengesteld dat het publiek tijdens Rondje Ziel  niet vergeten wordt. “De kijkers worden zeker vermaakt. Het zijn rondjes van 2,1 kilometer door Delfzijl Oud West dus het publiek hoeft niet lang te wachten dat de wielrenners weer langskomen.  De start en finish aan de Koningin Julianalaan zal er gelikt uit zien. De Rabobank zorgt voor de aankleding. Gelet op hun ervaringen in het professionele wielrennen gaat dat zeker goed komen. Gaint Store Arie’s Bike Shop uit Appingedam gaat op de hoek van de Jachtlaan staan met een stand waar de nieuwste fietsen te bewonderen zijn. Verder ben ik bezig met Havenstad FM om te kijken of zij een liveverslag willen verzorgen. Ze zitten aan het parcours en het zal een fantastische aanvulling zijn. Dan krijg je toch het Tour de France gevoel.”

Het organiseren van een dergelijk evenement zorgt ervoor dat er wegen gestremd zijn. “Dat is onvermijdelijk,” aldus Bulthuis. “De bewoners hoeven niet bang te zijn dat ze opgesloten zitten of niet meer bij hun huis kunnen komen. Met behulp van verkeersregelaars worden in de Piet Heinstraat en de Cornelis Houtmanstraat oversteekmogelijkheden gecreëerd. De wijk blijft dus gewoon bereikbaar. De bewoners krijgen hierover ook persoonlijk bericht . Ik ga er vanuit dat ze op 21 augustus allemaal langs het parcours staan te kijken, zodat we een gezamenlijk feestje hebben. Het wijkplatform heeft het goede voorbeeld gegeven, zij zorgen voor een muziekbandje langs het parcours.”

Rondje Ziel wordt gehouden op zondag 21 augustus. Wethouder Jan Menninga zal het startschot lossen om 13.00 uur en de tweede wedstrijd wordt om 15.00 uur weggeschoten door mevr. Marion Eendhuizen van de Rabobank.Back to top button