9.8 C
Delfzijl
22 april 2021 16:22

Optreden Anne-Lie Persson en band op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Aanstaande zondag vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een optreden plaats van singer-songwriter Anne-Lie Persson en band. De groep speelt pop met  rootsinvloeden uit de country en de soul, waarin bovendien Anne-Lie’s Zweedse oorsprong goed te horen is. Het is de tweede keer dat Anne-Lie een concert verzorgt op het Andelster podium.

Anne-Lie Persson werd geboren in het Zweedse Östersund. Al jong raakt ze geïnteresseerd in muziek. Ze speelt hobo, en zingt vanaf de middelbare school in diverse bandjes. In 1992 vestigt ze zich in Nederland, waar ze gaat studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Als ze in 1999 afstudeert speelt ze in talloze lokale bandjes in uiteenlopende genres. Vanaf 2000 tot midden 2003 is ze betrokken bij grote shows in de Benelux en in Duitsland. Momenteel is ze actief als zanglerares en betrokken bij enkele muziekgroepen, zoals de band Stockholm Tivoli (met Marco Kerver) en de ‘vocalgroup’ Treats.

In 2013 bracht Persson haar eerste cd uit: April in June. De plaat werd goed ontvangen in zowel Nederland als Zweden. Voor haar volgende album wenste Persson zich nadrukkelijker te profileren met een eigen, moderne popsound waarin ze haar Zweedse achtergrond in zou kunnen verwerken. Bijzonder is dat ze zich bij het maken van de tweede cd The Wide Open uiteindelijk mede liet beïnvloeden door de zangstijl Joik, een techniek van de Lappen uit Noord Scandinavië. Bij het schrijven van de nummers en het vinden van het juiste geluid liet Persson zich vanaf het begin bijstaan door haar band, bestaande uit Dennis Elderman, Tony Hoyting, Joost van der Beek en Marco Kerver. Het resultaat is een popplaat met een eigenzinnig geluid, een album waarop Zweedse mystiek is ingebed in stevige popmuziek. De plaat is tevens een lofzang op de prachtige uitgestrektheid die het Noorden van Zweden zo karakteriseert. In 2016 bracht Anne-Lie een nieuwe plaat uit met haar twee zussen, waarmee ze samen optreedt onder de naam Mama’s Kitchen.

Het optreden van Anne-Lie Persson en haar band start zondag om 15:30 (deur open: 15:00). De entree is niet gratis.

Volg ons op

11,078FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten