fbpx
donderdag 09 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Opknapbeurt voor wegen tussen Spijk en ’t Zandt

Spijk – De gemeente Eemsdelta knapt deze maand twee wegen op tussen Spijk en ’t Zandt. Het gaat om de Spijkster Oudedijk en de Godlinzer Oudedijk. Samen hebben ze een lengte van ongeveer 2,5 kilometer. Deze wegen zijn een belangrijk onderdeel in de verbinding tussen de twee dorpen.

Verbetering wegen
De wegen waren toe aan een opknapbeurt. Ze worden voorzien van een versterkte bovenlaag. De weg is daardoor beter bestand tegen scheurvorming en spoorvorming. Deze week wordt de belijning aangebracht en als alle werkzaamheden volgens planning verlopen is de weg volgende week weer begaanbaar.

Bloeiende bermen
De ontwikkeling van de berm heeft even tijd nodig. Eind 2022 kunnen weggebruikers genieten van ruim 2,5 kilometer kleurrijke planten. Dat is niet alleen mooi om naar te kijken, ook de insecten worden blij van zulke bermen.

De gemeente beschikt over ongeveer 270 hectare aan bermen langs wegen en paden. Dat is een oppervlakte met grote potentie om planten, insecten en dieren meer ruimte te geven om zich te ontwikkelen en te verplaatsen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,330VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer