fbpx
15.7 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Agenda tips Open Lopster Kampioenschappen Spijkerbroekhangen

Open Lopster Kampioenschappen Spijkerbroekhangen

Loppersum – Op donderdagmiddag 30 augustus organiseert Zoutwaterbad KP Zijl in Loppersum de Open Lopster Kampioenschappen Spijkerbroekhangen. Vanaf 14.00u mogen bezoekers gratis een poging doen om zo lang mogelijk aan de pijpen van een spijkerbroek te blijven hangen. De winnaars gaan naar huis met een officiële oorkonde en een leuke prijs. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën, waaronder ook volwassenen en senioren.

In voorgaande jaren hing het badpersoneel van het Zoutwaterbad in Loppersum een oude spijkerbroek aan de hoge duikplank, maar nu de plank vanwege intensief gebruik door het prachtige zomerweer kapot is gegaan, wordt er een steiger in het water gebouwd. Wie de opgehangen spijkerbroek loslaat, kan rekenen op een nat pak, maar het water is niet erg diep. Daardoor kunnen voor het eerst ook kinderen zonder zwemdiploma meedoen. De spijkerbroeken worden gesponsord door kledinghuis Bijsterveld.

Het kampioenschap Spijkerbroekhangen valt samen met het bezoek van de jeugd van de lokale speelweek Bonkhörn, die op donderdagmiddag eveneens een bezoek brengen aan het Zoutwaterbad. Badpersoneel en vrijwilligers hopen op veel deelnemers aan de wedstrijd. Aanmelden is niet verplicht, maar kan via mail@zoutwaterbad.info, bij de kassa aan de Badweg 16 in Loppersum of via Facebook.