fbpx
-0.4 C
Delfzijl
24 januari 2021 10:48

Open huis Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in de Eemshaven op 11 mei

Eemshaven – Aanstaande zaterdag 11 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op de reddingstations.

In de Eemshaven zijn spectaculaire demonstraties door de KNRM-reddingboot Jan en Titia Visser en de Duitse DGzRS reddingboten Alfried Krupp en Glückauf, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. Donateurs kunnen net als echte redders mee op de reddingboot. Iedereen is van 10:00 tot 16:00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen op het reddingstation.

Agenten van Politie Noord-Nederland (team Ommelanden Noord) zijn aanwezig met onder andere een kleine, snelle en wendbare RHIB-motorboot op trailer. Zij zullen jong en oud gaan vertellen over hun werk bij de politie.

De muzikale omlijsting wordt ‘s morgens verzorgd door het accordeonisten-duo Bram Bos en Jacob van der Molen en ‘s middags komt traditiegetrouw het shantykoor Westerstörm optreden.

Voor onze jongste bezoekers is er dit jaar een speciale gast aanwezig; Rinus Redder! Deze beroemde redder bij de KNRM heeft veel jonge fans en vindt het erg leuk om met de kinderen op de foto te gaan. Ook is er voor e jeugd een puzzeltocht uitgezet in het stationsgebouw waar een leuke prijs mee te verdienen is. Daar wordt er een kleur- en knutselhoek ingericht. Nieuw is de verkoop van RVS naambordjes, schildjes en sfeerlichtjes die door enkele bemanningsleden zelf gemaakt worden.

Reddingstation Eemshaven is onlangs een wervingscampagne gestart om nieuwe bemanningsleden te werven. Tijdens de reddingbootdag kunnen belangstellenden zich laten informeren over deze vrijwilligersfunctie. Ook kunnen zij zich opgeven voor de wervingdag op zaterdag 15 juni.

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten