23.7 C
Delfzijl
18 juni 2021 16:12

Gemeente Delfzijl zet extra in op taalactiviteiten voor kinderen

spot_img

Delfzijl – Gemeente Delfzijl zet in 2019 extra in op taalactiviteiten van Biblionet die kinderen stimuleren om te lezen. Daarnaast wordt het bestaande Boekstart programma uitgebreid met een Boekstart Coach. Wethouder Jan Menninga van Onderwijs: “Kinderen die iedere week lezen of worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat. Dit helpt kinderen een goede start op school te geven. Als gemeente vinden we het belangrijk om de taalvaardigheid te stimuleren en eventuele taalachterstanden te voorkomen, daarvoor stellen we extra geld beschikbaar.”

Uitbreiding Boekstart voor baby’s
Ouders kunnen hun kind op jonge leeftijd al lid maken van de bibliotheek, tot 18 jaar is lidmaatschap gratis. Als welkomstgeschenk krijgen ouders van jonge baby’s bij aanmelding in de bibliotheek het Boekstartkoffertje met twee voorleesboekjes om mee naar huis te nemen. Dit programma wordt nu uitgebreid met de pilot ‘Boekstart Coach’ waarbij iemand van de bibliotheek op het consultatiebureau aanwezig is met boekjes en het Boekstart koffertje om ouders te informeren en te stimuleren tot voorlezen. Deze pilot wordt samen met de gemeente Appingedam gedaan. Wethouder Hans Ronde: “De Boekstart Coach komt op een plek waar ouders al komen met hun kind, namelijk het consultatiebureau. Ervaring in andere gemeenten leert dat met de inzet van de Boekstart Coach het aantal ouders dat voorleesboekjes leent voor baby’s toeneemt.”

De leukste boeken onder handbereik
Naast Boekstart voor baby’s bevordert Biblionet Groningen het (voor)lezen van kinderen door middel van de Bibliotheek op School, Boekstart in de kinderopvang en de Voorleesexpress. De Voorleesexpress is een project waarbij vrijwilligers voorlezen in gezinnen waar het de ouders aan vaardigheden ontbreekt om met het kind/de kinderen (voor) te lezen. Met Boekstart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school zijn de leukste kinder- en jeugdboeken voor kinderen op de opvang en scholen binnen handbereik. Onlangs heeft wethouder Hans Ronde de negende bibliotheek op school geopend op de basisschool Het Baken. Gemeente Delfzijl vindt het van belang dat in 2020 alle basisscholen in Delfzijl een bibliotheek op school hebben. Ook hierin investeert gemeente Delfzijl. Het streven is dat eind 2020 alle basisscholen in Delfzijl een bibliotheek op school hebben.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten