Open dag bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad op 23 september

Uithuizen – Uitvaartzorg van Stad tot Wad rolt op zaterdag 23 september de rode loper uit met een open dag op locatie Edama 8 in Uithuizen. Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond verricht om 10.00 uur de officiële opening. Er zijn onder meer diverse presentaties van deze regionale uitvaartorganisatie en haar partners. Ook kunnen bezoekers er kennismaken met de nieuwe uitvaartleiders Aline de Graaf en Fieneke Tuininga en is er livemuziek.

Tijdens de open dag is er veel te zien en te bepraten over overledenenzorg, uitvaartverzekeringen, spreken tijdens de uitvaart, nabestaandenzorg, de collectie uitvaartkisten, de rouwkaartencollectie – waaronder een serie over ’t Hogeland – en Wiegekindje. “Wij lichten graag toe waarom onze kosten in de regel lager liggen dan die van vele grote uitvaartorganisaties”, zegt Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Bezoekers kunnen gratis het wensenboekje ‘Nu voor later’ meenemen. Tijdens de open dag is er ook informatie over de Wereldlichtjesdag op zondag 10 december in de Notoarestoen in Eenrum. Er is die dag diverse keren livemuziek te zien en te horen.

Duurzame uitvaartorganisatie

Uitvaartzorg van Stad tot Wad houdt rekening met mens en milieu. Kremer: “Dat laten wij graag zien, onder meer met de presentatie van de nieuwste uitvaartkist in onze collectie, die volledig is gemaakt van natuurlijke materialen: onbewerkt en natuurlijk gedroogd hout met van binnen mos in plaats van bekleding. Ook hebben wij fors geïnvesteerd in verduurzaming van ons pand Edama 8, met onder meer zonnepanelen, nieuwe verwarmings- en lichtbronnen en optimalisatie van isolatie.”

Partners

Tijdens het open huis presenteren zich diverse partners waarmee Uitvaartzorg van Stad tot Wad veelvuldig samenwerkt. Zo laat Max Leffring van NabestaandenZorg zien hoe zijn dienstverlening bij administratieve en financiële zaken kan helpen bij de rouwverwerking. Nuvema presenteert haar maatwerk in uitvaartverzekeringen, gebaseerd op persoonlijke wensen en lokale kosten. Signy Blokhuis is een van de sprekers die regelmatig het woord voert tijdens uitvaarten van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Zij vertelt hoe het levensverhaal wordt opgetekend na het overlijden. Ook informeert zij bezoekers over de mogelijkheid om het levensverhaal op te tekenen voordat iemand overlijdt. Monique van Mil van Memory Overledenenzorg laat zien dat het verzorgen van de overledene veel meer is dan alleen het wassen en aankleden.

Wiegekindje

Tijdens het open huis is er verder een presentatie van Wiegekindje. Dit onderdeel van Uitvaartzorg van Stad tot Wad is ontstaan uit ervaringen met het verzorgen van uitvaarten voor kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak daarna zijn overleden. Die ervaringen leerden dat het belangrijk is dat ouders hun kindje kunnen ‘wiegen’ zoals ze dat hadden gedaan als het levend geboren was. Wiegekindje omvat een complete lijn met uitvaartbenodigdheden, waarbij zacht, warm en lief de uitgangspunten zijn. De ontwikkeling van Wiegekindje werd in 2009 bekroond met een International Funeral Award.

Uitslag kennisquiz

Op zaterdag 16 september is Uitvaartzorg van Stad tot Wad aanwezig op de jaarmarkt in Uithuizen. Door de kennisquiz van de uitvaartverzorger in te vullen kunnen bezoekers zelf onderzoeken hoeveel ze over de uitvaart weten. Tijdens de open dag wordt bekendgemaakt wie de vragen goed heeft beantwoord en de fotocamera heeft gewonnen.

De open dag van Uitvaartzorg van Stad tot Wad aan Edama 8 in Uithuizen vindt plaats op zaterdag 23 september van 10.00 tot 16.00 uur. Koffie en thee staan klaar!

Back to top button