Jeugdafdeling NEC Delfzijl gaat in zee met VTON voetbalmethode

Delfzijl – Vanaf het seizoen 2017 – 2018 gaat vv NEC Delfzijl gebruik maken van het digitale trainingsprogramma VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland). Via dit programma willen we onze jeugd naar een hoger plan brengen door gerichter te gaan trainen op diverse facetten.

Wat is VTON?
De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Trainers en spelers werken via een jaarplanning aan concrete doelstellingen en hierbij komt alles aan bod op het gebied van technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Door gedurende het seizoen op al deze aspecten te trainen zullen ze een completere speler gaan worden en gaan ze met plezier werken aan hun ontwikkeling.

Hoe werkt VTON?
In deze digitale tijdperk wordt heel veel gebruik gemaakt van een mobiel en/of IPad. De trainer van de toekomst zal hier niet aan voorbij gaan. Gedurende het seizoen werken trainer en spelers gericht aan doelen met behulp van meer dan 700 kant-en-klare trainingen. VTON ondersteunt de trainer met coach tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. Kan een trainer, door welke omstandigheid, de oefening niet voordoen dan heeft hij het materiaal digitaal op zijn tablet of zijn telefoon. De spelers kunnen dan kijken hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Hetzelfde geldt als een aantal spelers uit een team de oefening niet helemaal begrijpen dan kijken zij mee op de tablet of telefoon.

NEC Delfzijl en VTON
Als NEC Delfzijl willen we vanaf de jongste jeugd goed gaan opleiden. Beginnend met de basistechnieken die elke speler/speelster nodig heeft om te kunnen voetballen, op welk niveau dan ook. Nu heeft elk team zijn/haar trainer en elke trainer heeft zijn/haar training stof m.a.w. elk team krijgt een verschillende manier van training. Als hoofd opleidingen zag ik dit ook en ben op zoek gegaan naar een trainingsmethode die structuur en ondersteuning biedt voor onze trainers.

Door met VTON in zee te gaan zijn verschillende trainingen verleden tijd. Elke week krijgt elk team, van elke categorie, dezelfde oefenstof aangeboden op zijn/haar niveau. Bijvoorbeeld; de F-pupillen trainen op de ma- en woensdagmiddag van 17:00 – 18:00 uur en krijgen in dat uur de oefening – bal passen, aannemen en spelen -. F1 en F2 spelers moeten dit strak, zuiver en direct doen en er mag zo weinig mogelijk fout gaan, F3 en F4 moeten dit ook strak en zuiver doen, maar mogen de bal een keer aannemen en er mag rustig wel eens wat fout gaan. F5 en F6 spelers moeten deze oefening naar hun vermogen proberen dit zo goed mogelijk uit te voeren.Plezier is het belangrijkste facet van VTON bij elke oefening die uitgevoerd moet worden van de F-pupillen t/m de A-junioren.

Kortom: Voor alle spelers/speelsters bieden we vanaf heden een passende training op zijn/haar voetbalniveau. In de breedte zullen we als vereniging groeien binnen dit leuke spelletje en uiteindelijk zullen alle kinderen beter leren voetballen en daardoor nog meer plezier gaan beleven tijdens de trainingen en wedstrijden.

Back to top button