Open dag Paardenmelkerij de Lage Wierde in Wirdum trekt veel belangstelling

Wirdum – Afgelopen zaterdag organiseerde Paardenmelkerij de Lage Wierde in Wirdum na twee jaar verplichte pauze weer een open dag. Omdat ze dit jaar het twintig jarig bestaan vieren werd er groots uitgepakt. Familie De Winter kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Al vroeg in de ochtend was het gezellig druk op het terrein aan de Pruimlaan. Bezoekers kregen de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Deuren stonden open die normaal gesloten blijven voor publiek.

Op het terrein van De Lage Wierde werden diverse demonstraties gegeven. Zo werd er elk uur een paard gemolken. In de stal werden de merries en hun veulens door de vele bezoekers geaaid en vertroeteld. Op het veld naast de stal was een markt met 40 standhouders. Op het terras kon er genoten worden van muziek van Harry’s One Man Showband”. Voor de kinderen waren er diverse workshops en activiteiten zoals pony rijden er stond een meterslange stormbaan en kon er worden er geknutseld.

Wat in 2002 begon als hobby met twee paarden op het stukje land naast het woonhuis is ruim twintig jaar later uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met duizenden klanten van over de hele wereld en met meerdere verkooppunten in Nederland en Duitsland. Aan de basis van het bedrijf stond het nichtje van eigenaar Cor de Winter, die kampte met ernstige huidklachten. Zij zag in het programma Klokhuis dat paardenmelk een gunstige invloed zou hebben op huidklachten en belde met haar oom. De Winter heeft zich erin verdiept en is begonnen met het melken van zijn paarden. Het nichtje was na een jaar paardenmelk drinken af van haar huidklachten.

Voor De Winter reden genoeg om hier zijn bedrijf van te maken. Er is in de afgelopen twintig jaar veel veranderd. In het begin verkocht De Lage Wierde enkel paardenmelk en wat stukjes zeep. Vandaag de dag heeft De Lage Wierde een eigen gespecialiseerde huidverzorgingsproductenlijn voor volwassenen, kinderen en baby’s met producten als shampoo, bad- douchegel, lotion, dag-en-nacht-crème, hand- en voetcrème, zeep en gevriesdroogde paardenmelkpoeder en capsules.

Back to top button