fbpx
maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Online webinar Cadanz Welzijn tijdens de Week tegen eenzaamheid

Eemsdelta – Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. In de week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober 2021 wordt er in de gemeente Eemsdelta extra aandacht besteed aan dit thema.

Door de coronamaatregelen is men terughoudend met het organiseren van fysieke bijeenkomsten. Cadanz Welzijn brengt het onderwerp Eenzaamheid nu onder de aandacht door een mooie kaart die bij iedereen op de deurmat valt.

Daarnaast is er op dinsdag 5 oktober van 15.00 tot 16.00 uur via Zoom een online webinar met de titel: niet alleen toch eenzaam.

Veel mensen denken dat eenzaamheid vooral voorkomt onder ouderen, bijvoorbeeld als gevolg van het verliezen van hun partner. De werkelijkheid is dat gevoelens van eenzaamheid in alle levensfasen voorkomen. Bovendien lijken gevoelens van eenzaamheid ervoor te zorgen dat mensen alleen komen te staan, niet andersom.

Onderzoek toont aan dat gevoelens van eenzaamheid een sterk negatieve invloed hebben op zowel de mentale als fysieke gezondheid van mensen, op schoolprestaties, op levensverwachting en op welbevinden. In gesprek gaan met mensen over eenzaamheid is daarom belangrijk maar ook best lastig: gevoelens van schaamte kunnen verhinderen dat eenzaamheid benoemd wordt.  

Positieve Gezondheid biedt een mooie kans en praktische tools om met mensen, jong en oud, in gesprek te gaan over gezondheid en welbevinden en daarmee ook over eenzaamheid. In dit Webinar meer over Positieve Gezondheid en de toepassingen daarvan in de praktijk.

Agnes Schilder is toegepast psycholoog en als docent/onderzoeker verbonden aan diverse opleidingen waaronder de master Design Driven Innovation van NHLStenden. Ze is onder de indruk van wat de positieve psychologie en de Positieve Gezondheid voor mensen en organisaties kunnen betekenen en vertelt daar graag over. 

Mocht u belangstelling hebben om deel te nemen aan dit webinar meldt u dan aan bij Cadanz Welzijn tel: 0596-745024 of mail: info@cadanzwelijn.nl

Mocht u zelf vragen of suggesties hebben over het onderwerp Eenzaamheid, of iets voor iemand willen betekenen, ook dan kunt u contact opnemen met Cadanz Welzijn.  

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer