6.7 C
Delfzijl
8 maart 2021 13:28

Onderzoek na bedreiging ondernemer windmolenparken

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Nieuw-Buinen, Groningen, Delfzijl – De politie doet onderzoek naar de bedreiging van een ondernemer. Hij heeft een dreigbrief gekregen in verband met de werkzaamheden die zijn bedrijf uitvoert bij de aanleg van windmolens. Er is onder andere asbest gedumpt op werklocaties in Delfzijl.

Onderzoek
De Drentse ondernemer heeft via een persverklaring bekend gemaakt dat zijn bedrijf zich terugtrekt. Hij heeft aangifte gedaan. De ondernemer deed al eens eerder aangifte toen er tussen donderdag 14 februari 18.00 uur en vrijdag 15 februari 08.00 uur 2019 asbest werd gedumpt nabij het station in Delfzijl waar zijn bedrijf toen werkzaamheden verrichtte.

Tussen die tijdstippen is op bewakingsbeelden een fietser te zien die vanaf de haven richting het station fietst, vervolgens terugfietst naar het hek bij het station. De beelden zijn afkomstig van een bewakingscamera in de buurt en helaas van slechte kwaliteit. Bij dit onderzoek wordt ook gekeken naar andere strafbare feiten, zoals de verspreiding van pamfletten met daarin bedreigingen richting bestuurders. Op die bewuste pamfletten stonden verwijzingen naar ernstige gebeurtenissen rondom de Tweede Wereldoorlog.

Gedeputeerde Staten Groningen heeft ook een dreigbrief ontvangen. Hiervan is aangifte gedaan. Op dit moment kan de politie in verband met het onderzoek nog geen informatie delen over de inhoud van de brief. Wel sluiten ze niet uit dat er meerdere bedrijven zijn die dreigbrieven hebben ontvangen.

“In Nederland kennen wij vrijheid van meningsuiting en het recht om te demonstreren maar dat mag nooit zover gaan dat er strafbare feiten worden gepleegd. Rondom de bouw van windmolens zijn er verschillende en tegenstrijdige belangen, zijn er voor- en tegenstanders maar het is onacceptabel dat mensen worden bedreigd”, aldus een voorlichter van de politie.

Getuigen en tips
Er werd al onderzoek gedaan naar de strafbare feiten en aansluitend is er een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Kunt u de politie helpen bij het onderzoek, bel met 06-18035154. U krijgt dan iemand van het onderzoeksteam aan de lijn. Anoniem kan uiteraard ook, bel dan met Meld Misdaad Anoniem Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Volg ons op

10,967FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten