fbpx
18.4 C
Delfzijl
donderdag 06 augustus 2020
Home Economie Avantium bouwt nieuwe demonstratiefabriek voor Mekong-technologie op Chemie Park Delfzijl

Avantium bouwt nieuwe demonstratiefabriek voor Mekong-technologie op Chemie Park Delfzijl

Farmsum – Avantium heeft besloten om de nieuwe demonstratiefabriek voor zijn Mekong-technologie te vestigen in Chemie Park Delfzijl, Nederland. De bouw van de demonstratiefabriek – met een capaciteit van ongeveer 10 ton monoethyleenglycol (MEG) op plantaardige basis – ligt op schema, met de opening gepland voor de tweede helft van 2019. Dit is een belangrijke stap in het commercialiseren van de productie. van plantaardige MEG, een fossielvrije grondstof voor producten zoals plastic materialen en textiel .

Avantium heeft besloten een nieuwe proeffabriek voor haar Mekong technologie te vestigen op het Nederlandse Chemiepark Delfzijl.

De bouw van de faciliteit met een capaciteit van ongeveer 10 ton plantaardige mono-ethyleenglycol (MEG) ligt op schema en de opening is gepland voor de tweede helft van 2019, aldus Avantium.

De Mekong-technologie maakt deel uit van de strategie van Avantium om te investeren in de ontwikkeling en opschaling van technologieƫn voor hernieuwbare chemie. Mekong levert een ecologisch duurzaam plantaardig alternatief voor MEG.

Er werden geen financiƫle details gegeven, maar Avantium maakte wel melding van een subsidie ter waarde van 2 miljoen euro die Samenwerkingsverband Noord-Nederland verstrekte.

loading...