Officier van justitie eist vrijspraak voor neersteken 24-jarige man

Groningen – De officier van justitie heeft maandagmorgen vrijspraak geëist tegen een 24-jarige man uit Appingedam. De verdachte heeft bekend dat hij op 28 februari 2016 een 24-jarige Delfzijlster heeft neergestoken op de Nieuweweg in Delfzijl. Echter gelooft de officier van justitie de verdachte niet en twijfelt eraan of hij de waarheid spreekt, hij eist dan ook vrijspraak van poging tot moord. De officier vermoedt dat de pleegvader het slachtoffer heeft neergestoken. Wel zou de 24-jarige man een celstraf van vijf maanden, waarvan een maand voorwaardelijk, moeten krijgen voor openlijke geweldpleging.

Aangevallen door vier verdachten
Op 28 februari raakte een 24-jarige man uit Delfzijl bij dit steekincident gewond. Het slachtoffer bleek een steekverwonding in zijn bovenlichaam te hebben opgelopen. Hij is vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een vriend van het slachtoffer, een 24-jarige man uit Groningen, deed aangifte van openlijke geweldpleging. De man verklaarde dat hij en zijn vriend zonder enige aanleiding door de vier verdachten was aangevallen.

Traceren
Kort na het steekincident konden agenten de verdachten in Farmsum traceren. Alle vier werden ingerekend en in een cel ingesloten. In de Hindrik Jagerstraat troffen agenten een personenauto aan. Vermoedelijk zijn de verdachten met deze auto vanuit Delfzijl naar Farmsum gereden. De auto is voor nader sporenonderzoek in beslag genomen.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Back to top button