zondag 24 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Boksende neven Donny Westerdiep en Nick Kamminga pakken winst in Duitsland

Norden(D) – Zondag boksten Donny Westerdiep en Nick Kamminga van boksvereniging Appingedam op een internationaal gala in Norden Duitsland. De twee neven namen het op tegen sterke Duitse tegenstanders.

Nick Kamminga bokste tegen Lukas Kersten  van Jade Boxring uit Wilhelmshaven. De eerste ronde was moeilijk. Nick vergat even om te schakelen omdat hij tegen een rechtsvoorstaande tegenstander bokste. Na instructies uit de hoek wist Nick beter vat te krijgen. Hij kwam vaak door met zijn stoothand en wist zijn tegenstander telkens goed onder druk te zetten. Vanaf dat moment dirigeerde Nick de partij en wist een duidelijke voorsprong op te bouwen. Over de uitslag bestond geen twijfel. Nick winnaar op punten.

Donny nam het op tegen Jan Klein uit Delmenhorst. De Duitser wist op het EK junioren in 2014 nog tot een 4e plaats te brengen. Een geducht tegenstander dus. Dat was ook te merken. Klein toonde zich een beweeglijke bokser met een harde stoot. Donny bokste goed mee, maar  de rechtsvoorstaande Klein wist zeker niet minder te scoren. Aan het begin van de 3e ronde kwam Donny door met een snoeiharde hoek. Klein was aangeslagen, waarop Donny hem vastzette in de hoek en een stotenarsenaal afvuurde. Klein was hier niet tegen bestand waarop hij door de knieën ging en zijn trainer de handdoek wierp. Donny winnaar door technisch knock out.

Trainers Roukema en Echteld toonden zich zeer tevreden.  “Donny geldt als het grootste talent die onze boksvereniging ooit heeft voortgebracht en zijn neef Nick gaat hem al aardig achterna.” Aldus de trainers.

Komende zaterdag bokst Donny alweer met het Nederlands Windmill team op een groot gala in Zuid Duitsland.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen