fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

NOS-weerman Peter Kuipers Munneke in Loppersum

Loppersum – Afgelopen week was weerman Peter Kuipers Munneke te gast in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum om te vertellen over zijn leven, werk en levensvisie. Vanwege de coronamaatregelen kon er geen publiek aanwezig zijn, maar de opname van het gesprek is vanaf dinsdagavond 13 april voor iedereen te zien.

Kuipers Munneke is vooral bekend als weerman bij het NOS Journaal. Daarnaast houdt hij zich als wetenschapper bezig met het smelten van de ijskappen op Groenland en Antarctica, en de gevolgen daarvan voor Nederland en de rest van Europa.

In het gesprek van ruim anderhalf uur spreken Kuipers Munneke en interviewer Melson Zwerver over het vak van weerman, de enorme ontwikkelingen die zijn vak in de laatste jaren heeft doorgemaakt, het klimaatprobleem, het vaderschap, de aantrekkingskracht van onherbergzame streken en nog veel meer. Ook zijn liefde voor klassieke muziek en jazz komt uitgebreid aan de orde.

De video van het interview gaat op dinsdag 13 april om 20:00 uur in première op het YouTubekanaal van de Vredekerk Loppersum: https://www.youtube.com/watch?v=47tzem7P3xo. Meteen na afloop van het interview, rond 21:45 uur, zal Peter Kuipers Munneke via Zoom beschikbaar zijn om vragen van kijkers te beantwoorden.

Het interview met Peter Kuipers Munneke maakt deel uit van de serie De Kerk Draait Door, waarbij interessante mensen in de Petrus en Pauluskerk vertellen over hun leven en werk. Eerdere gasten waren onder meer voetbaltrainer Ron Jans, longarts Sander de Hosson, dichter Jean-Pierre Rawie en Groninger artiesten als Arnold Veeman, Marlene Bakker en Peter de Haan.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer