fbpx
2.3 C
Delfzijl
29 november 2020 11:26

Northern Consort bezoekt taalcafé Delfzijl

Delfzijl – The Northern Consort bezocht afgelopen week het azc in Delfzijl, in voorbereiding op een muziekstuk dat eind dit jaar in Groningen zal worden uitgevoerd. The Northern Consort is een organisatie onder artistieke leiding van Hanneke Wierenga en Vincent van Ballegooijen. Zij spelen oude muziek, van begin 17e tot begin 19e eeuw, op authentieke instrumenten.

Stellingen worden op muziek gezet

Azc Delfzijl heeft een succesvol samenwerkingsverband met The Northern Consort. Wat gaat er dit keer gebeuren? Tijdens een taalcafé zijn Hanneke, Vincent en componiste Yael met onze bewoners komen praten. Via korte interviews is aan onze bewoners gevraagd ‘Wat heeft de wereld nodig? Wat heb jij nodig van de wereld?’ Iedereen mag antwoorden in zijn of haar eigen taal. Deze stellingen zet componiste Yael op muziek. Zij vindt het mooi dat er verschillende talen klinken in de muziek.

Tijdens dit taalcafé heeft bewoner Ahmed Hanan van het azc in Delfzijl voor een muzikale omlijsting gezorgd.

Stellingen Luther

Het stuk gaat ‘Stelling 96’ heten in verband met het Lutherjaar. Luther heeft ooit 95 stellingen geschreven over hoe de wereld verbeterd moest worden. De uitvoering van dit nieuwe muziekstuk zal in december 2017 zijn in Groningen. Alle bewoners worden uitgenodigd.

 

Volg ons op

10,568FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten