fbpx
18.6 C
Delfzijl
zaterdag 08 augustus 2020
Home Algemeen Noorderpoort en Kindcentrum Noord pakken taalachterstand ouders aan

Noorderpoort en Kindcentrum Noord pakken taalachterstand ouders aan

Delfzijl – Noorderpoort en basisschool Kindcentrum Noord in Delfzijl slaan de handen ineen om taalachterstand bij ouders aan te pakken. In dit unieke concept gaan ouders samen leren met hun kinderen bij Kindcentrum Noord. Eén keer per week, op woensdagochtend, gaan zij tegelijk met hun kroost naar school en krijgen zij lessen Nederlands verzorgd door docenten van Noorderpoort Educatie. Op woensdag 5 februari starten de eerste ouders met hun taallessen.  
 
Ouderbetrokkenheid als uitgangspunt
Ouderbetrokkenheid is het uitgangspunt geweest van de samenwerking. Ouderbetrokkenheid is een belangrijke factor voor het succes van kinderen op school. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen, waarvan de ouders belangstelling tonen voor de ontwikkeling van hun kind op school, veel betere resultaten halen. En die betrokkenheid hoeft niet eens zo bijzonder te zijn. Bijvoorbeeld de kinderen vragen om te vertellen over wat ze op school deze dag hebben geleerd, of dat ouders hun kinderen helpen met het huiswerk. Hierbij speelt beheersing van de Nederlandse taal een belangrijke rol.
 
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delfzijl die onder andere de subsidie verleent om het uit te voeren. Burgemeester Gerard Beukema noemde in zijn nieuwjaarsrede dat er meer geïnvesteerd moet worden in Delfzijl Noord en dit is daar een voorbeeld van.
 
Vrijwilligers zijn belangrijk
Er heerst een groot niveauverschil tussen de ouders, waar het beheersing van de Nederlandse taal aangaat. Alle ouders die zich aanmelden, kunnen op hun eigen niveau les krijgen. Naast de professionele docenten, zijn ook vrijwilligers nodig om dit concept tot een succes te maken. Denk hierbij aan het deelnemen aan groepsgesprekken en het oefenen met lezen. 

Voor meer informatie over het programma kan men contact opnemen met mevrouw Postma, ajt.jung@noorderpoort.nl.

loading...