fbpx
0.6 C
Delfzijl
27 januari 2021 10:20

Onderwijsstaking: Structurele investeringen in het onderwijs zijn hard nodig

Groningen – Bijna 4000 scholen in het primair en voortgezet onderwijs sluiten op donderdag 30 en vrijdag 31 januari de deuren. De leden geven hiermee gehoor aan de oproep van de verschillende onderwijsbonden en organisaties – AOb, CNV, FNV, FvOv, PO in Actie, VO in Actie, Laks, LIA, Ouders & Onderwijs en AVS –om het werk neer te leggen.

De tweedaagse staking komt niet uit de lucht vallen. Ondanks verschillende acties en stakingen, zoals de manifestatie in Leeuwarden waar ruim 7000 stakers bijeen waren, dringt het signaal nog niet tot ons kabinet door. Er is sprake van een onderwijscrisis en structurele investeringen zijn noodzakelijk om deze te bedwingen. Deze investeringen zijn nodig om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen, om het lerarentekort aan te pakken en om onderwijspersoneel in staat te stellen hun werk goed te kunnen doen. Dit alles in het belang van onze kinderen.

In het noorden van Nederland loopt het onderwijspersoneel, samen met (groot) ouders en leerlingen, op 30 januari om 10.30 uur een stille mars vanaf de Vismarkt door het centrum van Groningen. Aansluitend vindt er op de Vismarkt tot ongeveer 12.30 uur een podiumprogramma plaats met sprekers en muziek. Op 31 januari gaat de AOb in gesprek met onderwijspersoneel in verschillende FNV vakbondshuizen. 

Volg ons op

10,820FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten