Nog maar een paar kaarten beschikbaar voor Kleintje BorgSfeer

Borgsweer – Op 11 en 12 september zijn er optredens in een pop-up theater in Borgsweer, onder de naam Kleintje BorgSfeer. De organisatoren, Petra Bos en Jetty Noordam bedachten dat het leuk zou zijn om iets kleins en natuurlijk coronaproof te organiseren, nu festival BorgSfeer dit jaar niet door kon gaan. ‘In Oosterwijtwerd kwamen we op het idee dat wij ook zoiets kunnen doen in een mooie boerenschuur in Borgsweer’.

Met optredens van Steernvanger en VanDeStraat op de zaterdag en Waterleaf en Kevin Bos op de zondag  wordt het een mooi mini-festival, denken de dames. De laatste kaarten zijn nog te verkrijgen via www.borgsfeer.nl/kleintje-borgsfeer.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om een sfeervolle plek te maken in de schuur waar 3 bands en een zanger een optreden verzorgen. Kisten zorgen voor een besloten, gezellige en toch ruime plek in de schuur. ‘Met de spullen die we als dorp hebben en wat meubels kunnen mensen heerlijk zittend naar de optredens kijken’, zegt Petra. Daarbij is er van alles te eten en drinken uit verschillende foodtrucks.

Op de zaterdag krijgen de bezoekers een Indische maaltijd met rijst, vlees of vegetarisch uit de foodtruck (oude brandweerauto) van het Javaans eetcafé uit Groningen. Zondag is er koffie en thee van theewinkel De Engelier uit Delfzijl en koffiebrander Maalwerk uit Farmsum. Uit een gezellig rood-met-witte-stippen caravan komen heerlijke warme wafels en verschillende lekkernijen.

Doordat het kort dag was konden er geen gelden geworven meer worden bij fondsen. ‘Gelukkig krijgen we nog wel wat subsidie van de gemeente Eemsdelta, Groningen Seaports, Nobian en ons eigen dorpsbudget. De overige financiering komt deze keer uit de entreegelden en de baromzet’, aldus Jetty.

Back to top button