fbpx
donderdag 28 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Nog eens 17 bewoners van het AZC Delfzijl overgebracht naar quarantaine locatie Musselkanaal

Delfzijl/Musselkanaal – Van de bewoners van azc Delfzijl die afgelopen zaterdag naar het azc in Musselkanaal zijn overgebracht, zijn nog vier personen met corona besmet gebleken. Zij zijn in azc Musselkanaal vanuit quarantaine in isolatie geplaatst. Daarnaast zijn na zaterdag nog 17 personen naar aanleiding van eerder bron- en contactonderzoek naar azc Musselkanaal overgebracht om daar in quarantaine te verblijven.

De vaststelling van de vier besmettingen kwam voort uit testrondes naar aanleiding van bron- en contactonderzoek door de GGD rondom eerder positief geteste personen. In totaal is nu van 33 bewoners van azc Delfzijl vast komen te staan dat zij met het virus besmet zijn geraakt. 30 personen zijn inmiddels hersteld.

Tot 72 uur na de ingebruikname van azc Musselkanaal als noodisolatie- en -quarantainelocatie, konden besmette bewoners van azc Delfzijl en bewoners die in quarantaine moeten, nog overgeplaatst worden naar Musselkanaal. Dit volgens de afspraken met Veiligheidsregio Groningen.

Besmette azc-bewoners die in azc Musselkanaal verblijven keren als zij hersteld zijn terug naar azc Delfzijl. Hetzelfde geldt voor de mensen voor wie de quarantaineperiode is afgelopen.

In totaal zijn de afgelopen dagen 26 personen vanuit azc Musselkanaal teruggekeerd naar azc Delfzijl. Er verblijven op dit moment 37 bewoners in azc Musselkanaal, waaronder 9 kinderen.

De besmette bewoners van azc Delfzijl hebben milde tot geen klachten. Tot nu toe is niemand in het ziekenhuis opgenomen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,314VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer