Burgemeester en wethouder gemeente Delfzijl op bezoek bij Aldel

Farmsum – DAMCO Aluminium Delfzijl Coöperatie (“Aldel”) mocht op maandag 24 augustus voor het eerst burgemeester van Delfzijl Gerard Beukema en wethouder van economie Hans Ronde verwelkomen. Leden van de Directie en de Ondernemingsraad hadden de gelegenheid de burgemeester en wethouder deelgenoten te maken van de recente ontwikkelingen en de toekomstvisie voor Het Nieuwe Aldel. Zij lichtten toe hoe Aldel zich als bruggenbouwer ziet door een actieve rol te spelen in het succesvol maken van de (Noord-)Nederlandse energietransitie.

Tevens kwam ook het belang van Aldel voor de regionale werkgelegenheid ter sprake. De afgelopen twee jaar heeft Aldel een groot aantal, voornamelijk uit de regio komende, medewerkers aangesteld. De mogelijkheden om in samenwerking met de gemeente nog intensiever aan opleiding en scholing te werken zullen de komende tijd verder worden onderzocht.

Ook konden Directie en OR hun zorgen uiten over de nog niet door de landelijke politiek besloten voortzetting van de compensatieregeling voor indirecte CO2-kosten. Deze regeling voorkomt oneerlijke concurrentie met andere aluminium producerende landen en zorgt ervoor dat Aldel in de wereldwijde aluminiummarkt kan blijven meedoen. “De gemeente ziet in hoe belangrijk de voortzetting van deze regeling voor de toekomst van Aldel is en zal dit belang ook bij de landelijke politiek ter sprake brengen”, aldus burgemeester Beukema. Uiteraard werd het bezoek met een bedrijfsrondgang afgesloten. 

Back to top button