fbpx
1.8 C
Delfzijl
16 januari 2021 12:07

Nieuwe parkeerplaatsen Delfzijlster Rugbyclub Phoenix

Delfzijl – D.R.C. Phoenix is de rugbyclub uit Delfzijl. Phoenix bestaat inmiddels alweer bijna 50 jaar en heeft zich in de loop der jaren op meerdere plekken gehuisvest. Voordat ze in 2014 naar hun huidige locatie op sportpark Tuikwerd zijn verhuisd hebben ze jaren vertoeft op het voormalige sportpark in Uitwierde.

Jarenlang heeft Phoenix gebruik kunnen maken van de parkeerplaatsen van het naastgelegen asielzoekerscentrum. Inmiddels wordt daar al een tijdje hard gewerkt aan een nieuw asielzoekerscentrum en zijn de parkeerplaatsen al nog langer weg. Tevens komen de nieuwe parkeerplaatsen achter een slagboom, waardoor er niet meer van een gezamenlijke plek gebruik gemaakt kan worden om de auto neer te zetten.

Om de bezoekers van de rugbyclub op sportpark Tuikwerd toch van een parkeerplek te kunnen voorzien heeft de gemeente een mooi bedrag beschikbaar gesteld voor de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen. De opdracht voor de aanleg van 27 parkeerplaatsen was gegund aan Heuvelman GSO. Hans-Paul Heuvelman, de directeur: “Fantastisch dat we deze mooie opdracht mochten uitvoeren. We zijn er ook trots op dat we conform de afspraken met de gemeente en rugbyclub de parkeerplaatsen hebben kunnen opleveren voorafgaand de start van het nieuwe seizoen.”

De parkeerplaatsen zijn inmiddels opgeleverd, maar helaas hebben de rugby’ers uit de havenstad er nog maar één competitiewedstrijd gebruik van kunnen maken nu de maatregelen weer zijn aangescherpt. “Desondanks zijn we hartstikke blij met de nieuwe parkeerplaatsen en deze opwaardering van het sportpark”, besluit Nick Boersma, de secretaris van de rugbyclub D.R.C. Phoenix.

Volg ons op

10,774FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten