Nieuwe gemeente Eemsdelta is het fietsrondje van de maand van verkeersbureaus.info

Eemsdelta – Per 1 januari 2021 zijn de Groningse gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum samengegaan tot de nieuwe gemeente Eemsdelta. De drie plaatsen hebben hun eigen geschiedenis en karakter. Daartussen door heerst de rust van het Groningse landschap met als uitstekers de kolossale kerken op de wierden. De onlangs verhoogde zeedijk biedt een grenzeloos lijkend uitzicht over het water. Tijd voor een fietsrondje door deze nieuwe gemeente.

Ga in de voetsporen van de Franse commissaris Maigret in Delfzijl. Kijk vanaf de Vrouwenbrug in Appingedam uit over de hangende keukens boven het Damsterdiep. Ervaar in Loppersum het contrast tussen chique en sjofel. Ontdek in waarom de toren van de Jacobskerk van Zeerijp los staat van het kerkgebouw. Café Nastrovja overleefde een aardbeving, maar er klinkt geen proost meer. Probeer op de Zeedijk de schapenpoep te ontwijken. Een fietsrondje van 50 kilometer vol verrassingen. Dit is het Fietsrondje van de maand januari.

Over een deel van dit rondje loopt de nieuwe LF-kustroute: van Cadzand naar Bad Nieuweschans.
Zie meer over het rondje op: https://verkeersbureaus.info/fietsrondje/2020/12/28/155827-fietsrondje-van-de-maand-januari-eemsdelta-50-km/

Back to top button