vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Nieuwe expositie bij galerie Ruigewaert

spot_img

Appingedam – Vrijdag 21 augustus start Ruigewaert in Appingedam met de expositie “ mooi dichtbij ”.

Veel mensen die op bezoek zijn in het Noorden worden verrast door het gevarieerde landschap. Nederland is weliswaar een laagland, maar er zijn toch alleen in de drie noordelijke Provincies al heel grote verschillen te zien in de diverse natuurgebieden. Groningen (Middeleeuwse kerkjes, akkerbouw en wierden), Friesland (weilanden, meren en terpen) en Drenthe (zandverstuivingen, heidevelden en bossen). Tel daarbij op de Wadden en de prachtige, blauwe luchten met haar witte schapenwolken en u heeft een meesterwerk in handen.

In deze tentoonstelling komen alle onderwerpen aan bod, gezien door de ogen van verschillende, veelal noordelijke kunstenaars, waarbij dit keer een prominente rol is weggelegd voor Gertjan Scholte-Albers. Hij brengt voor deze expositie ongeveer 20 nieuwe schilderijen mee die ook allemaal in de galerie te zien zijn.

Scholte-Albers is een markante verschijning in de Provincie Groningen. Veel wandelaars en fietsers zullen hem wel een keer zijn tegengekomen, wanneer hij op zijn brommer met aanhanger en schilderijen door de akkers rijdt op zoek naar die ene plek met die bijzondere lichtval. Niet gehinderd door de weersomstandigheden staat hij vaak ergens tussen het riet of op het vlakke land te schilderen. Scholte-Albers maakt langgerekte panorama’s van wel twee meter breed en slechts enkele decimeters hoog, waarop hij in realistische kleuren het vlakke en weidse Groninger land weergeeft. Daarnaast weet deze kunstenaar Noord Drentse boslandschappen om te toveren tot wonderlijke boompartijen in zinderende kleuren waardoor feestelijk getinte landschappen ontstaan.

Tevens zullen ook de andere kunstenaars in de galerie vertegenwoordigt blijven met kunstwerken die u een beeld geven van de prachtige natuur in onze noordelijke Provincies. Kortom “Mooi Dichtbij”.

De expositie start op 21 augustus en duurt t/m 11 oktober 2020.

Openingstijden vrijdag & zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, bv. extra openingstijden, adres, route etc. van de galerie zie www.galerieruigewaert.com.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen

Populaire berichten